Zalecane, 2020

Wybór Redakcji

Jak wyłączyć funkcję "Activity Status" na Instagramie

Podążając śladami swojej macierzystej firmy Facebook, Instagram dodał ostatnio funkcję "ostatnio widzianą" do swojej platformy wymiany zdjęć. Ta funkcja, o nazwie Status aktywności, pozwala wszystkim Twoim obserwatorom (i wszystkim, którzy Cię wysyłają) wiedzieć, kiedy byłeś ostatnio aktywny. Możesz także sprawdzić, kiedy inni ostatnio korzystali z aplikacji. Został on zastosowany do sekcji bezpośredniego przesyłania wiadomości w aplikacji, w której rozmawiasz ze swoimi obserwatorami.

Ta funkcja eliminująca prywatność jest podobna do tych, które widzieliśmy już w WhatsApp i Messenger, pod nową nazwą. Teraz będziesz mógł zobaczyć zarówno "aktywne", jak i "pisanie", które, jak można się spodziewać, nie są zbyt dobre dla użytkowników . Nie musisz jednak wpadać w panikę, ponieważ możesz bardzo łatwo wyłączyć tę funkcję, aby nikt nie wiedział lub nie wiedział, kiedy ktoś był ostatnio aktywny na Instagramie. Oto kroki, które należy wykonać, aby wyłączyć tę funkcję:

Wyłącz funkcję Status aktywności na Instagramie

Uwaga : wypróbowaliśmy tę metodę na Instagramie (wersja 31.0.0.6) działającym na Xiaomi Redmi Note 3.

1. Po pierwsze, w celu zapoznania się z funkcją Activity Status, tak będzie wyglądać etykieta "last active" pod nazwami użytkowników osób, które zostały ostatnio wysłane.

2. Możesz wyłączyć tę funkcję wtrącania, po prostu przechodząc do profilu na Instagramie i klikając ikonę "trzy kropki" w prawym górnym rogu, aby uzyskać dostęp do ustawień na urządzeniach z Androidem.

Uwaga : ten proces jest dokładnie podobny dla urządzeń z systemem iOS, z wyjątkiem tego, że musisz dotknąć kołem ustawień obok opcji "Edytuj profil" na Instagramie.

3. Przewiń w dół do pozycji "Ustawienia" w menu opcji, a zobaczysz przełącznik "Pokaż status aktywności", który należy wyłączyć . Wyłączenie tego ustawienia spowoduje przerwanie udostępniania twojego statusu aktywności, a także ukrycie ostatniego aktywnego stanu innych od ciebie.

4. Po wyłączeniu funkcji "Status aktywności" powróć do okna Direct messaging, aby zauważyć, że wiadomości będą teraz wyświetlane jako "ostatni aktywny status" pod nazwą użytkownika .

Wyłącz funkcję działania na Instagramie

Wyłączenie funkcji "Statusu aktywności" na Instagramie pozwoli ci zachować firmę dla siebie. Pomoże to przywrócić twoją prywatność, z tymi wszystkimi wścibskimi przyjaciółmi i krewnymi, którzy z uporem kochają trzymać rękę na dystans w swoim życiu społecznym.

Instagram próbuje po prostu zwiększyć ilość przydatnych funkcji, ale przekazuje klucz, aby kontrolować to samo. Jakie jest Twoje zdanie na temat funkcji "Status aktywności"? Czy uważasz, że to się przydaje, czy lepiej go wyłączyć? Daj nam znać swoje opinie w komentarzach poniżej.

Top